7 januari 2016

GEHEEL ONTERECHT: MIJN DERDE LIEBSTER AWARD

GEHEEL ONTERECHT: MIJN DERDE LIEBSTER AWARD
Waarom ik dit blog begon, hoe ik mijn eenzaamheid overwon en een blogtip die jou veel bezoekers zal opleveren!

Dit is mijn derde Liebster Award, all the way from India...

Dit is de derde Liebster Award die ik in de wacht sleep. 

Ik kreeg ‘m voor het eerst in maart 2015 van Tabitha. Tjonge jonge... Als ik die foto nu terugzie, dan denk ik: Wat ben ik verouderd in nog geen jaar tijd.  Dat komt door die vreselijke social media - they suck the life out of me! (Lees ook: 5 redenen om onmiddellijk te stoppen met social media.)

Ik kreeg ‘m voor de tweede keer in augustus 2015 van Annelies.  Toen had ik er niet bij stilgestaan dat ik ‘m eigenlijk niet had mogen accepteren.

En nu accepteer ik ‘m dus al voor de tweede keer geheel en al onterecht... 

En deze keer doe ik dat willens en wetens.

Want deze keer komt ie all the way from India!

Daar kun je toch geen ‘nee’ tegen zeggen?

Al in november van vorig jaar werd ik genomineerd door Prasanna Dasari.

(Knappe, intelligente man vind ik dat - don’t make too much of this Prasanna, it’s just a little compliment; that’s all!)

Hij zal wel gedacht hebben: Waar blijft ze met die blogpost?

Nou, hier is dan eindelijk. 

En ik steek meteen van wal met het beantwoorden van Prasanna’s intelligente vragen, want ik ben een beetje in een melige stemming en ik heb geen zin in ‘koetjes en kalfjes’.

1. Tell me about your blog and what inspired you to start it?

Wat mij inspireerde om met dit blog te beginnen en wat er verder nog meer over mijn blog te weten valt, lees je uiteraard op mijn ‘about-me-page’ en op de ‘faq-pagina’.

2. What is your favorite quote and how close it is to your real life?

Mijn favoriete qoute is:  ‘If you can’t beat them, join them’.

Dat moet je niet al te letterlijk nemen.  Ik bedoel daarmee niet dat je dikke vrienden moet worden met je rivalen of met mensen die je niet kunt uitstaan.

Nee, deze quote gaat voor mij helemaal niet over mensen.

Voor mij gaat het erom dat er bepaalde ‘issues’ zijn in je leven waar je soms tevergeefs tegen vecht.  ‘Strijd’ is sowieso nooit goed, maar soms weet je gewoon niet beter.  Als je er dan op een gegeven moment in je wanhoop achter komt dat je die strijd niet kunt winnen, dan zit er maar één ding op en dat is jezelf eraan overgeven.  En beter nog: er vriendschap mee sluiten.

Zo is er een periode geweest in mijn leven waarin ik me eenzaam voelde.

Niet dat ik weinig mensen om me heen had, ik had gewoon behoefte aan een diepere connectie dan die ik in gezelschap kon vinden.  Daardoor voelde ik me in gezelschap vaak nóg eenzamer dan wanneer ik alleen was.

Op een gegeven moment voelde ik me zo eenzaam, dat ik dacht: Weet je wat, die eenzaamheid is er altijd, waarom word ik niet gewoon vriendjes met háár?

Sindsdien heb ik me nooit meer eenzaam gevoeld. 

Er zijn nu stuk-ken minder mensen in mijn leven, maar met de mensen die ik in mijn leven heb, heb ik wel een band die ik zeer waardeer.

Bovendien vind ik het nu zelfs ontzettend fijn om alleen te zijn. 

3. Provide at least two tips to newbie bloggers.

Een tip die voor mij absoluut goud waard is, is deze van Bloggen en Loggen.  Die tip heeft mij ontzettend veel meer bezoekers gebracht.

En een andere tip is: wil niet te veel te snel, want later ben je blij dat er niet te veel mensen je ‘beginnersgeknoei’ gezien hebben.  Ieder begin is moeilijk en aanvankelijk ben je trots op je eerste blogposts.  Maar als je je eigen blogposts nog maar een jaar later bekijkt, dan denk je: Wat een rotzooi is dit!  Dat had veel beter gekund.

Alleszins ben ik blij dat ik in het begin niet zo veel bezoekers op mijn blog kreeg en dat het aantal bezoekers is gegroeid naarmate ik zelf in mijn blog groeide.

4. What was the most challenging moment in your blogging so far?

Wat voor mij altijd een uitdaging blijft, is hoe ik mijn tijd en energie indeel en verdeel.  Dat is niet specifiek iets wat met bloggen te maken heeft, ik heb dat wat alles aangaat: altijd het gevoel te weinig tijd te hebben voor alles wat ik wil doen.

5. What does real success mean to you?

Soms krijg ik een reactie van iemand op mijn blog waaruit blijkt dat een bepaalde blogpost voor diegene van betekenis is geweest.  Dan ben ik helemaal van slag en zit ik stiekem te huilen achter mijn computerscherm. 

Wat ik ook beschouw als een groot succes, is wanneer ik merk dat mijn blogposts veelvuldig worden gedeeld op social media.


6. How do you prepare yourself to face the tough situations?

Oeh, daar ben ik geen ster in.  Op dit moment sta ik (privé) voor een enorme uitdaging.  Ik weet niks anders te bedenken dan dat ik me op het moment zelf zal proberen af te sluiten van de situatie en me in mijn eigen belevingswereld zal terugtrekken door te denken aan muziek waarvan ik houd en leuke plannen die ik heb.


7. What topics would you like to read in future on my blog?

No comment. ;-)

8. How much time do you spend on blogging?

Toooooo damn much!

9. What is your favorite holiday spot?

France, Provence.

10. (a). Share your blog post(s) link here which is your all time favorite. Explain briefly why it is special to you. (b). One thing about blogging is having the ability to find your voice since there are millions of  other blogs out there to compete with. How did you find “your voice” or your style of blogging for your blog ?


(a) Mijn favoriete blogpost is deze.  Hij gaat over het vakantiegevoel - het beste gevoel dat er is - en over hoe je dat kunt bereiken.

(b) Ik denk dat het heel belangrijk is om ‘je eigen stem’ te vinden in het bloggen.  Daar heb ik best wel een poosje over gedaan.  En dat is een proces waar ik nog steeds mee bezig ben.  Uiteindelijk denk ik dat het neerkomt op wat Michael Jackson hier (video 4 min) zegt: Je hebt een idee en dan laat je het los.  Een paar dagen later wordt jou vanzelf ‘ingegeven’ hoe je het kunt uitwerken.   Wáár dat vandaan komt, dat laat ik maar in het midden...

* * * * *

Dit is een laaaaaange blogpost geworden en ik moet nog 10 bloggers nomineren, de regels van de Liebster Award uitleggen en zelf 10 vragen formuleren.

Om het er allemaal niet té lang op te maken, verwijs ik zowel voor de regels als voor de vragen terug naar Prasanna’s invulling van de Liebster Award.

Dus, voor degenen die ik nomineer: pas de regels toe zoals ze daar zijn uitgelegd en vul de vragen in die Prasanna ook beantwoordde op zijn blog.  (Dat zijn trouwens verdomd goeie vragen!)

En dan is het mij hierbij een groot genoegen om de volgende bloggers te nomineren voor de Liebster Award:


en


* * * * *

Neem me niet kwalijk dames, ik weet niet of jullie de Liebster Award al een keer gekregen hebben, of jullie blog misschien niet al te groot is voor deze aanmoedigingsprijs en of ik jullie misschien niet al een keer eerder nomineerde.

Ik zeg het, ik ben een beetje in een melige bui!

Voel je alleszins nergens toe verplicht.Foto: Eelco van Loo voor © sunny mama

36 opmerkingen:

 1. Ik zit helemaal ontroerd achter mijn laptop en zie dat je mij genomineerd hebt! Wat ontzettend lief! Dit betekent heel veel voor mij en mijn blog! Ik herken zoveel in wat je zegt over het starten van je blog. Deze award is een heel mooi compliment, thanks!!! Ik zal me er in gaan verdiepen en dan zien jullie binnenkort mijn antwoorden! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden binnenkort!

   Verwijderen
 2. Hahahaha Nee! nou ja nou ja, oke! Dit wordt dan mijn 5de geloof ik of zelfs nummer 6, en dat binnen een jaar tijd dat ik weer terug ben van mijn grote blogpauze van 3 jaren :P

  Mooie vragen inderdaad, ik ga hem in het rijtje van tags zetten, heb er nog een aantal staan namelijk ;-) Binnenkort echt maar eens voor gaan zitten, want op dit moment? Spendeer ik eigenlijk weinig tijd aan mijn blog en dat is ook weleens fijn, maar ik weet ook al, dat dit aan de wintertijd ligt, gek genoeg, men zegt altijd, in de winter zitten we meer binnen dus.... meer blogtijd, nou, in de zomer blog ik juist meer, meer te vertellen, meer te laten zien, hahaha

  Mooi jouw antwoorden!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Morgaine.
   Als ik het goed begrijp, dan zullen we nog een poosje geduld moeten hebben vooraleer we jouw antwoorden op de Liebster Award kunnen lezen? Ik bedoel: je zegt dat je nog een hoop tags in te vullen hebt.

   Ik ben alvast benieuwd!

   Verwijderen
 3. Whaha een heerlijke invulling! Gefeliciteerd met je derde award. Ik ben ook blij dat er in het begin amper mensen mijn blog lazen. Al ben ik nu n of steeds wat aan het aanknommelen zoals we in Limburg zeggen. Héél lief dat je me nomineerd. Dankje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden Jeanine!

   Verwijderen
 4. Ja ja knap intelligente man, wat zit daar achter. ;-)Mooie quote en mooie uitleg. Ik ga meteen je gouden tip van Bloggen en Loggen lezen. Ik denk dat ik hem al gelezen heb. Toooooo damn much! hahaha. Die is leuk. Bedankt voor de nominatie. Ik ga hem zeker invullen. Het lijkt mij heel leuk. Je hebt mij ooit getagd van prik je zintuigen. Sunny, ik heb het geprobeerd in te vullen, maar ik kon niet verder alles aanvullen. Zeker niet zo mooi als jij toen deed. Maar dat was nooit de reden dat ik de tag niet post. Ik wil achter de artikels staan die ik post. De tag heb ik een beetje moeite mee om dat te doen. Maar deze neem ik met liefde aan. Gefeliciteerd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het me voorstellen Jeapie, dat je die 'prikkel je zintuigen tag' niet makkelijk vond om in te vullen, want hoe kun je zeggen wat het allerlekkerste is dat je ooit gegeten hebt, of wat de allermooiste muziek is, etc.?

   Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden op de vragen bij de Liebster Award!

   Verwijderen
 5. Terecht of onterecht je hebt de award mooi in ontvangst genomen. Je eigen stem hebben met bloggen vind ik ontzettend belangrijk. Het filmpje van Michael Jackson zegt veel, ik heb meteen zin om Billie Jean op te zetten.

  PS. Zou het social media zijn dat ons ouder maakt? Want ik schrok ook toen ik een foto van een jaar geleden zag. Ik ben aan het aftakelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker nummer is dat hé?

   Wat de social media betreft, er gaat gewoon veel te veel tijd in zitten waardoor er minder tijd overblijft voor ontspanning en beweging.

   Verwijderen
 6. Wauw voor de derde keer al weer. Je verdient het hoor! En wat is jouw favoriet quote mooi zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sunny, ik zeg niet dat hij lijkt niet op een echte puur poison. De parfum ruikt net zo als het orgineel. Alleen ik persoonlijk vind pure poison niet zo lekker en hij is niet mijn geur. Maar dat is persoonlijke smaak. Als je puur poison heerlijk vind dan zal deze een goedkope optie voor jou zijn. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip Jeapie!
   Ik denk dat ik hem eens ga proberen want het prijsverschil is wel héél erg groot.

   Verwijderen
 8. Oh Sunny, je verdient hem hoor (wat het ook mag zijn zo'n liebster award want daarvoor draai ik nog te kort mee in het wereldje). Ik lees jouw blogs met zo veel plezier en haal er zoveel waardevols uit (nu ook weer de tip om mee bezoekers te genereren en dat met een blogger-account! Klasse) Daar ga ik me zeker in verdiepen. Maar niet nu. Gefeliciteerd en succes met de uitdaging waar je voor staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve complimentjes Marion!

   Verwijderen
 9. Soms is eenzaamheid goed als het maar niet chronisch wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. als je het mij vraagt: helemaal terecht natuurlijk!
  ik vind het jammer dat die award enkel maar bestaat voor diegene die nog maar een blog hebben
  iedereen met een goede blog verdient zo'n award en daar hoor jij zeker bij! Proficiat!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Annelies!
   Fijn weekend alvast. xxx

   Verwijderen
 11. Gefeliciteerd met je 3de award ;). Het is een blijft een leuke award om steeds voorbij te zien komen en te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Sunny, eerst en vooral bedankt om mijn blog te nomineren. Het is voor mij al mijn tweede Liebster award en ben er super blij mee! Het is en blijft een eer dat medebloggers je nomineren!! Proficiat met je derde Liebster award en een fantastisch 2016 gewenst! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sarah!
   Ik ben alvast heel benieuwd aar jouw invulling en ik wens jou ook een voorspoedig 2016.

   Verwijderen
 13. Leuk ingevuld! En natuurlijk megabedankt voor de nominatie!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sabine. Ben benieuwd naar jouw invulling!

   Verwijderen
 14. First things first, thank you so much Sunny for making this post an awesome one by accepting the Liebster Award. And it is not a small talk indeed ☺. After reading all your answers and your wisdom in answering them, I am much interested to read this post twice.

  Your quote and it's explanation is amazing. I know I can expect these all fantastic words from you since I visited your blog regularly before nominating you.

  And I feel so proud and excited to know about your experience in the blogosphere and tips you've provided for the newbies are appreciated.

  I am looking forward to read more from you and know more new things and take some inspiration from your posts.

  Thank you Sunny and happy blogging ����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you again for nominating my blog prasanna!
   it was fun reflecting about your interesting questions.

   Verwijderen
 15. Het jaar begint weer goed: Taggy mama ;-)Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oh, super om te lezen en ook wel een beteje herkenbaar (ja, ook van dat huilen!) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk om te lezen Sunny! Wat word je vaak getagged ook hahaha, maar zo leren we je allemaal goed kennen. Ik herken dat wat je zegt over dat sommige mensen zoveel betekenis uit blogjes kunnen halen, dat vind ik ook altijd heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat je genomineerd bent. Je verdient het hoor. Ik vond het zalig om deze tag te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat je als blogger groeit dat is zeker waar, ik zie het bij mezelf, maar zeker ook bij jou! Ben trots op je Sunny :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik kende het hele fenomeen van de 'liebster award' helemaal niet! haha :).
  en ik snap wel dat je drie keer genomineerd bent, je schrijft leuke en interessante artikelen.. met ook veel nieuws erin waar je echt wat aan kunt hebben.

  Ik las net je mailtje, lief dat je mij genomineerd hebt. Ik zie het dan ook als een compliment! Ik ga er alleen niet mee door op mijn blog. Dit omdat ik niet zo houd van tags, en de mensen die ik zou nomineren al wel weten hoe geweldig ik hun blog vind door mijn dagelijkse bezoekjes !

  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Liebster Award is een aanmoedigingsprijs voor beginnende en/of kleine blogs.
   Het complimentje is oprecht gemeend, maar als je dit niet wilt doen op je blog, dan is dat je volste recht. Zelf vind ik tags heel leuk, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over.

   Verwijderen
  2. het is ook heel lief van je! en iedereen zijn mening,:)

   Verwijderen